03.09.2015

Skryté PLUSY nového PCX

 aneb proč koupit nové PCX


Nenechte se zmást bulvárním nadpisem tohoho článku. Dnes Vám řekneme pár věcí, které určitě nevíte o novém PCX r. 2014. Určitě vám budou tyto informace nápomocny v rozhodování o koupi nového či starého skůtru.

Víme, že již spoustu informací a novinek o novém PCX víte, ale zaručeně nevíte to, že při poklesu napětí v baterii se automaticky vyřadí systém Start-Stop. Což je velmi důlěžitá informace. Takže kdyby se to někomu přihodilo, víte co se děje.

Další zajímavost je vidna už z obrázku, baterie u modelu 2014 má nyní větší kapacitu a také je baterie lépe přístupná než tomu bylo doposud.

alt

 

Co by asi nikdo nečekal je to, že Honda dokonce ještě snížila, již tak malou, spotřebu Hondy PCX. Uvádí se, že na 1 litr PHM ujede až 47,4 km. To je neuvěřitelné. Předělání se také dostavilo nádrži, která nyní pojme až 8l paliva a dojede na nádrž až přes 375 km.

Na obrázcích také můžete vidět zásadní rozdíl v otevírání nádrží. Starší model měl krásné kovové držátko, model 2014 již bohužel ne.

alt alt


Další, již méně zajímavá věc je to, že veškeré světla a osvětlení je na novém PCX řešeno pomoci LED světel. To už je jasné na první pohled. A co je již méně zajímavé je cena předního reflektoru. Kdyby náhodou se někomu podařilo nabourat, tak si velice připlatí a to až přes 15.000 Kč. Proto jezděte opatrně.

Málo kdo ví, že přední přihrádka obsahuje 12V zásuvku. To to na starších modelech nenajdete a už vůbec přihrádku, do které snadno vleze PET lahev či plechovka. K poorovnání viz. obrázky.


alt alt


alt alt


alt alt


alt alt

Spousta z vás se také ptá, zda je možné použít např. Sedlo z modelu 2014 na starší model, či plexi. Bohužel toto možné opravdu není. Doufáme, že vám to aspoň trochu pomůže při výběru.

Team Hondy PCX


<< Zpět