03.09.2015

 

Nultý ročník srazu ve Valašském Meziříčí

S radostí můžeme konstatovat, že až na pár drobností, které se museli řešit v sobotu ráno vše dopadlo dobře.

Bezmála 30 skútru v poměru cca 20 PCX a zbytek ostatních skútru před polednem vyjelo na vyjížďku, která měla asi

80km a trvala 2 hodiny s 15 minutovou přestávkou. Celá vyjížďka byla naplánována tak, aby se všichni z okolí podívali, co pěkného u nás najdete.

 

Na konci vyjížďky jsme se všichni sešli na parkovišti před Bla Bla Motobarem. Zde byla hodinová přestávka s pohoštěním. Někteří si zde dali pivo alkoholické, někteří jen birella či víno nebo nealko.

Po téhle přestávce se vyhlásila první soutěž. A to soutěž zaměřená na zručnost a taky trochu vytrvalost.

 

Soutěž #1:

Jízda zručnosti, tak se nazývala první soutěž. Tato soutěž nebyla vůbec jednoduchá, protože kombinovala jak slalom, tak i zručnost a hlavně vytrvalost. Nejprve se všichni účastníci zaregistrovali. Dostali číslo a dle něj nastoupili na start.

alt alt  

 

Probíhalo to následnovně:

Soutěžící odstartoval. Projel rychlostní slalom, který byl zakončen dvěma stoly vzdálenými od sebe 5 metrů. Na jednom ze stolů byly kelímky s vodou. Soutěžící vždy musel jeden kelímek (a to bez vylití) přemístit na stůl druhý. Za každý vylitý kelímek byl postih! Celá soutěž byla nakonec ukončena během. Soutěžíci dojeli na určené místo, od tud následně běželi úsek (slalom) až do cíle. Ženy tento úsek běžely bez skútru, ale muži museli vypnout motory a běžet vedle nich až do cíle.

 

 

Soutěž #2:

Jízda pomalosti. Nemusíme snad vysvětlovat, že šlo o to, dojet co nejpomalejí do cíle. Velmi náročný úkol!

alt alt

Všichni výherci, kteří se probojovali, až na samotné stupínky dostali věcné, ale i hodnotné ceny od firmy Morava Motors, PCXclub.cz a Mlékárna VM, s. r. o.

 

Závěrem chceme všem co se dostavili poděkovat za skvělý den a skvělou zábavu. Doufám, že i na další sraz dorazíte. Děkujeme. Team PCXclub.cz 

<< Zpět